Allerød Bio´s Venner opstod i 2004

Foreningen Allerød Bio’s Venner har fra 2004 drevet biografen som en frivillig biograf. Det vil sige, at der ingen ansatte er i biografen (med undtagelse af rengøringshjælpen og bogføringshjælp). Foreningen har 475 husstande som støttemedlemmer, heraf er 150 aktive.

Foreningens mål er:

  • at udnytte lokalerne Frederiksborgvej 17, Allerød til fremvisning af film for
    voksne, børn og unge samt tilknyttede ydelser.
  • at arrangere eller formidle beslægtede kulturelle arrangementer i lokalerne.
  • at deltage som en aktiv medspiller sammen med øvrige kulturelle institutioner i
    kommunen med henblik på at skabe et rigt og blomstrende kulturliv i Allerød
    kommune.

Allerød Bio er den eneste lokale biograf i Allerød. Biografen består af én enkelt sal med 102 sæder. Der er normalt 9 filmforevisninger om ugen. Alle dage bliver der vist film kl. 19:30, mens der også bliver vist film kl. 15 hver lørdag og søndag.

Biografen har endvidere en række aktiviteter, som ”BabyBio”, ”DyneBamseBio”, EfterårsBio”, ”VinterBio”, “OperaBio”, ”SeniorBio”, ”FredagsBio” og løbende events. Der kan også købes lukkede særforestillinger eller billetter med grupperabat.

Det sidste nye tiltag er, at børn kan fejre deres fødselsdag i biografen.

Der lægges stor vægt på en god kontakt og et godt samarbejde med borgerne, bibliotekerne, skolerne, Mungo Park og kommunen.

Allerød Kommune er også involveret i biografen. Kommunen har, som ejer af biografsbygningen, ansvaret for, at den bliver vedligeholdt udvendigt, mens foreningen Allerød Bio’s Venner selv har ansvaret for den indvendige vedligeholdelse.

Foreningen ledes af en bestyrelse på 7 medlemmer. Bestyrelsen har nedsat en række arbejdsudvalg, som står for den daglige drift af biografen.

Foreningens udvalg

Bestyrelsen - består af 7 personer - formand, næstformand, kasserer, sekretær og tre øvrige bestyrelsesmedlemmer. Emnerne er mange lige fra digitalisering over regnskab til arrangementer.

 

Vagtudvalg - ca. 125 servicemindede, bioglade, aktive medlemmer, der sælger billetter og popcorn, og gør biografoplevelse til noget helt særligt.

 

Operatørudvalg - en gruppe på ca. 25 teknikhajer sørger for, at hjulene ruller på kinomaskinen, så Allerøds børn og andre filmglade gæster kan nyde en tur inde i salens mørke.

 

Markedførøringsudvalg - Vi er en ihærdig flok på 7 personer, der bare ikke kan lade være med at sprede det glade budskab om filmene, hyggen og de gode oplevelser, man kan finde i Allerød Bio.

Gruppen har mange jern i ilden. Vi samarbejder med de andre aktører i kulturtrekanten, vi laver særarrangementer og events, for både børn og voksne - Vi står for presse, annoncering og det er os, der skriver på de sociale medier.

 

Medlemsudvalg - Vi er en gruppe på 3 personer som holder styr på alle biografens medlemmer. Vi står for medlemsinvitationer, oprettelse af nye medlemmer og almindelig korrespondance med vores medlemmer.

I biografen kan vi altid bruge en ekstra hånd, så tøv ikke med at henvende dig.  

Kontakt os på :medlemsservice@allerodbio.dk - Vi glæder os til at høre fra dig.