MET 23/24 - Dead man walking_poster

Vises 29. Oktober 2023

MET 23/24 - Dead man walking
Dead man walking Jake Heggies Dead man walking er den mest viste moderne opera i de sidste 20 år. Den bygger på søster Helen Prejeans erindringsbog om hendes kamp for at redde en dødsdømt morders sjæl. En dramatisk historie med en fantastisk smuk musik og en fremragende libretto af Terrence McNally. Solister Joyce DiDonnato (søster Helen), Ryan McKinny (den dødsdømte Joseph De Rocher)
Mere info
MET 23/24 - X: The life and times of Malcolm X_poster

Vises 26. november 2023

MET 23/24 - X: The life and times of Malcolm X
Malcolm X Anthony Davis opera fra 1986 genfortæller historien om borgerretsforkæmperen Malcolm X’s liv og hans samtid. Malcolm X blev i tiden med borgerretskampene ofte set som en mere kontroversiel skikkelse end Martin Luther King. Man kan næppe forestille sig bevægelsen Black lives matter uden Malcolm X. Det er kun den anden opera på The Met skrevet af en sort komponist. Musikken er meget præget af komponistens tilknytning til jazzmusik. Solister: Will Liverman (Malcolm X), Leah Hawkins (hans mor)
Mere info
MET 23/24 - Tryllefløjten_poster

Vises 10. december 2023

MET 23/24 - Tryllefløjten
Tryllefløjten Mozarts nok mest elskede opera fra 1791 om prins Tamino og prinsesse Pamina, som må igennem en masse forviklinger inden de kan få hinanden. Men der er også sidehandlinger om fuglefængeren Papageno og hans kærlighed. Dramatiske scener med nattens dronning og hele frimurerromantikken. Den får så at sige på alle tangenter. Nyd musikken og opgiv at få logik i handlingen. Solister: Erin Morley (Pamina), Lawrence Brownlee (Tamino), Kathryn Lerwek (nattens dronning)
Mere info
MET 23/24 - Florencia en el Amazonas_poster

Vises 7. januar 2024

MET 23/24 - Florencia en el Amazonas
Florencia in el Amazonas Operaen er fra 1996 og inspireret af Gabriel Garcia Marquez finurlige realisme. Den fortæller historien om den berømte brasilianske operadiva, som vender hjem til sit hjemland for at lede efter sin tidligere elskede, som er forsvundet i Amazonas jungle. Mærk fortryllelsen og mystikken, når de søger i det store jungleområde. Solister: Ailyn Pérez ( Florencia,), Gabriella Reyes (journalisten Rosalba)
Mere info
MET 23/24 - Nebukadnesar (Nabucco)_poster

Vises 28. januar 2024

MET 23/24 - Nebukadnesar (Nabucco)
Giuseppe Verdi Nabucco. Nabucco fra 1842 er Verdis 3. opera. Den handler om kongen af Babylon, Nebukadnesar, som overvinder jøderne og sender dem i eksil. Det danner baggrunden for en storladen og romantisk handling, som det er umuligt at gengive på få linjer. Men det ender lykkeligt! Mest kendt musik i operaen er fangekoret. Mets opførelse får på alle tangenter i form af pomp og pragt. Så glem moderne kostumer og en nøgen scene. Nyd det, og syng med på fangekoret! Solister: George Gagnidze (Nabucco), Liudmyla Monastyrska (Abigaille , hans datter)
Mere info
MET 23/24 - Carmen_poster

Vises 25. februar 2024

MET 23/24 - Carmen
Georges Bizet Carmen Den unge soldat, Don José, skal giftes med den blide Michaela, en pige fra hans hjemby. Men da han møder den sensuelle og stærkt uafhængige tobaksarbejder Carmen, forelsker han sig hovedkulds, og ofrer alt for at være sammen med hende. Men Carmen bliver træt af Don José og forelsker sig i tyrefægteren Escamillo. Don José kan ikke acceptere, at Carmen forlader ham. Han opsporer hende og dræber hende mens tyrefægtningen pågår. Solister: Aigul Akhmetshina (Carmen), Piotr Beczal
Mere info
MET 23/24 - Skæbnens magt_poster

Vises 17. marts 2024

MET 23/24 - Skæbnens magt
Guiseppe Verdi Skæbnens magt Skæbnens magt blev uropført i 1862. Det er en højdramatisk historie om Leonora, som forelsker sig i Don Alvaro, men da hendes far forbyder ægteskabet, udløser det et drama af besættelse, hævntørst og tragedie. Fantastisk musik, som virkelig kræver meget af sine sangere. Mets nye udgave er ført op til nutiden, hvor ulykkelig kærlighed, vendettaer og familiestridigheder stadig er aktuelt. Solister: Lise Davidsen (Leonora), Brian Jagde (Don Alvaro)
Mere info
MET 23/24 - Romeo og Julie_poster

Vises 7. april 2024

MET 23/24 - Romeo og Julie
Charles Gounod´s Romeo og Julie ----- Shakespeare lod handlingen om de elskende Romeo og Julie foregå i Verona , Italien i 1300 tallet. Gounods opera fra 1867 henlægger også handlingen til samme periode, mens melodierne er blevet mere fuldblodsromantiske, og det hele får en fin, blød afrunding, idet Gounod lader de elskende synge duet i dødsscenen. I denne version er handlingen dog ført op til slutningen af 1700-tallet. Solistrer: Nadine Sierra (Julie), Benjamin Bernheim (Romeo)
Mere info
MET 23/24 - La Rondine_poster

Vises 28. april 2024

MET 23/24 - La Rondine
Giacomo Puccini La Rondine (Svalen) Operaen/operetten er fra 1917. Den bittersøde historie følger en elegant kvinde fra de højere sociale lag. En ung, idealistisk mand tilbyder hende et alternativt liv til hendes luxuriøse, men overfladiske liv. I denne version foregår den ved den franske riviera i 1920-erne. Musikken er en blanding af opera og operette, og er nok Puccinis mindst spillede opera/operette. Han var ikke tilfreds med den og ændrede den utallige gange. Solister: Emily Pogorelc ( Lisette) , Bekhzod Davronov (Prunier)
Mere info
MET 23/24 - Madama Butterfly_poster

Vise 26. maj 2024

MET 23/24 - Madama Butterfly
Giacomo Puccini Madame Butterfly Puccinis hjerteskærende tragedie fra 1904 foregår i Nagasaki i 1904. Den handler om den unge Cio-Cio San (madame Butterfly), som bliver gift med den amerikanske søofficer Pinketon, som hun får en søn med. Hun venter i årevis på, at han skal komme tilbage til hende og sønnen. Og da han endelig kommer tilbage, så er det med en amerikansk hustru, og Cio-Cio Sans hjerte brister. Vidunderlig musik, men hav lommetørklædet parat. Du får brug for det! Solister: Asmik Grigorian (madame Butterfly), Jonathan Tetelman (Pinkerton), Elizabeth DeShong (Suzuki)
Mere info